Egyesületünk története

A Dunakanyari Látássérültek Egyesülete 1978-ban alakult meg, mint a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) Körzeti Csoportja. 1984-től a Váci Önkormányzat támogatásával van ügyfélszolgálati irodánk Vácott. Az MVGYOSZ szervezeti átalakulása következtében a Körzeti Csoport Egyesületté alakult, így 2005-től közhasznú szervezetként – a korábbi célkitűzésekkel összhangban – továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több, a látássérültek életét megkönnyítő ingyenes szolgáltatást nyújtsunk.

A 2005. évi átalakulás óta Egyesületünk a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) Váci Irodájának feladatait is ellátja. A VGYKE szakmai-módszertani bázisa és Pest megyei irodáinak hálózati együttműködése lehetővé teszi, hogy – egy nagyobb segítő közösség tagjaiként – sikeresebben működhessünk.

Egyesületünk és a jogelőd szervezet korábbi elnökei:

Nagy László

Mundi Mártonné

Mindkettőjük tevékenységére, lelkesedésére nagy szeretettel és hálával emlékezünk! Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy Mundi Ági – bár az elnökségről lemondott – továbbra is körünkben van, így a baráti kapcsolatok tovább mélyülhetnek!