Mentorszülő hálózat

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete – VGYKE – MENTORSZÜLŐ HÁLÓZATOT hozott létre.

A Mentorszülő hálózat hírei megtalálhatók a http://www.vgyke.co m/szolgaltatasaink/mentorszulo-halozat/ linken.

 
A Mentorszülő hálózat NEM a Dunakanyari Látássérültek Egyesületéhez tartozik. A látássérült gyermekek szüleinek segítése azonban minden érintett számára rendkívüli fontossággal bír. Ezért tesszük közzé oldalunkon az alábbi ismertetést,Veres Katalin, a hálózat koordinátora írása alapján (a szerk.):

2014 novemberében elindul a Hálózat mentorszülő hálózatának mentorszülő klubja.
Havi rendszerességgel lesznek találkozók a CSERF-S irodában,

a Budapest, XIV. Hermina út 57. szám alatt.

Ezeken az alkalmakon a mentorszülők találkoznak, s a hálózattal kapcsolatos jövőbeni fejlesztéseket beszélhetik meg, de a klub alkalmas arra is, hogy egymással, más szakemberekkel, vagy más hálózatok önkénteseivel tapasztalatot cserélhessenek.
A klubalkalmakra szeretettel várják azon szülőket, akik látássérült gyermeket nevelnek, vagy látássérült szülőként nevelnek gyermeket.

A klubtalálkozók dátumait a fenti linken találhatják meg az érdeklődők.

Ki a mentorszülő?

Egy olyan szülő, aki egyúttal ún. tapasztalati szakember is. Aki a képzés során elsajátította, hogy hogyan tud szakemberként, baráti és segítő kezet nyújtani azon családokban, ahol vagy a gyermek, vagy a szülő látássérült. Szakmai és nevelési tanácsokkal tudják ellátni a szülőket, vagy a mindennapi élet praktikáiról tudnak beszámolni. Ha szükséges, információkat adnak a fejlesztő, vagy segédeszközökről, az integrációs lehetőségekről, vagy épp lelki segítséget nyújtanak, ha éppen az hiányzik.

A hálózat működését minden szülő tapasztalata segítheti. Azokat is örömmel várják, akik ezen szép önkéntes munkában örömmel részt vennének a későbbiekben. Vagy azokat, akik már kapcsolatban állnak mentorszülőinkkel, de még nem volt módjuk személyes találkozóra, vagy csak most szeretnének egy mentorszülővel kapcsolatba lépni. A mentorszülők bemutatkozói, (melyek tartalmazzák a szülők elérhetőségeit is), megtalálhatóak Hálózat fenti weboldalán a Mentorszülők menüpont alatt.

 

Forrás: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete 2014. évi 39. hírlevele